Mexico is een hele andere ervaring dan wat we tot nu toe hebben meegemaakt in Zuid Amerika. Mexico voelt aan als een vakantie, in ieder geval het Yucatan gedeelte van Mexico. Er zijn hier namelijk heel veel luidruchtige zweterige dikke Amerikanen die zonder shirt en met bier op straat banjeren om 11 uur .. in de ochtend. We wisten dat Cancun niet helemaal ons ding zou zijn maar we wisten niet dat de Amerikanen de hele Yucatan kust hadden veroverd. Je vindt hier onder andere de McDonalds, Burger King, KFC, Walmart, Hooters, de Starbucks en zelfs een Starbucks drive through! We pakken snel de boot naar het eiland Cozumel maar al snel blijkt dit ook meer Amerika dan Mexico. Er komen hier dagelijks vier enorme cruiseschepen aan.

Fleur heeft besloten om ook haar scuba duik diploma te gaan halen, wel zo leuk voor Maarten. De eerste duik is wat spannend en de oefeningen die Fleur moet doen gaan nog voor geen meter. Gelukkig gaat het steeds beter en makkelijker met de volgende duiken. Op de laatste dag duikt Maarten gezellig mee. We zien een hoop verschillende vissen, schildpadden én een enorme baracuda. Hoewel het raar blijft om onderwater te ademen is duiken een erg mooie ervaring.

Maarten moet zich dus een paar dagen zelf vermaken, hij rijdt onder andere een rondje op het eiland op een electrische fiets, hartstikke leuk totdat de batterij op is precies op het moment dat het begint te regenen. Verder doet hij nog een mooi snorkel tochtje (duiken is toch écht een stuk beter) waarbij de luidruchtige Amerikanen 4 bier en tequila wegtikken na een uurtje snorkelen, onder water was het wel erg mooi.

De elektrische fiets, wat een uitvinding met windje tegen

Het Yucatan gebied van Mexico staat naast de mooie stranden en geweldig rif ook bekend om de Maya ruïnes en mooie cenotes, een cenote is een sinkhole gevuld met zoet water. Het makkelijkst en het leukst om dit te bezoeken is met de eigen auto. We huren een week een auto en bezoeken vier oude Maya steden en een stuk of zes cenotes. Het is geen motorrijden maar je eigen vervoer hebben is toch wel erg prettig, je komt overal veel makkelijker en je bent niet gebonden aan alle drukke toeristen gebieden.

Chitzen Itza is de grootste en drukbezochtste Maya stad
Één van de vele mooie Cenotes

De laatste dagen zitten we vlakbij het oude hippie dorpje Tulum wat tegenwoordig meer een hippe drukke en chique buurt is. We verblijven in een tent in het bos. De Amerikaanse eigenaren hebben er een leuke en rustige plek van gemaakt, het is toch wel erg leuk om zo in de natuur te verblijven. We gaan nog wel een dagje kijken bij het mooie witte strand. Het is file rijden, het parkeren is een crime en je kunt alleen naar het strand via een resort. Het resort waar wij een middag verblijven is super luxe en duur maar de taco’s zijn dan ook de beste die we in Mexico hebben gegeten!

Mooie stranden maar helaas erg toeristisch

Ons avontuur in Latijns Amerika houdt hier op en we beginnen aan een nieuw avontuur: Zuid-Oost Azië! We zijn hier een mooi jaar geweest maar hebben nu zin in iets héél anders, gracias y adios!

Advertenties