Torres del Paine is 1 van de grootste trekpleisters van Chili, dat kan natuurlijk niet ontbreken op ons lijstje. Puerto Natales in Chili is voor velen het startpunt om Torres del Paine te bezoeken. In ons hostel spreken we een Argentijns stel welke een week door het Park wilden gaan​ hiken. Na 3 dagen moeten ze het park verlaten wegens de vele regen. Ze vertellen dat ze 3 dagen compleet nat zijn geregend en nauwelijks iets hebben kunnen zien. We hopen dat wij meer geluk hebben. Bij het hostel huren we nog een extra rugzak want bijna alles moeten we zelf meenemen. De tent gelukkig niet, die hebben we gehuurd en staat al klaar op de 2 campings waar we heen gaan lopen. We slaan een goede voorraad aan voedsel in voor 3 dagen wandelen, er is ons verteld dat er bijna niets te koop is. Aangekomen bij onze camping krijgen we onze tent te zien, een kleine 2 persoons tent met rondom modder, we moeten het er maar mee doen. Het uitzicht daarentegen is wel erg mooi.

Tijdens het koken begint het al flink af te koelen, dat wordt weer een frisse nacht, gelukkig is er wel een warme douche en hebben we lang ondergoed voor de nacht. De volgende ochtend ligt er bevroren dauw op het gras maar we moeten vroeg uit de veren omdat we een lange wandeling voor de boeg hebben. De eerste dag lopen we naar de fameuze Torres zelf, een pittige wandeling van 4 uur omhoog en 4 uur weer naar beneden. We kunnen natuurlijk vertellen hoe mooi deze wandeling is en dat iedereen naar dit fantastische park toe moet maar soms zeggen foto’s meer dan woorden.

Dag 2 zou een minder intensieve dag moeten zijn maar met de pittige wandeling van de vorige dag in de benen en nu wel onze spullen op onze rug is het een lange dag. We gaan deze dag dan ook helemaal stuk, 1000 pijntjes en uren en uren lopen. 

Dag 3 lopen we naar de boot die ons terugvoert naar de bewoonde wereld. Het is slechts een halve dag lopen, dus relatief een makkie. Aangekomen bij de boot kijken we terug op 3 zware maar schitterende dagen. Het kost wat moeite om naar de andere kant van de wereld te reizen maar het is het dubbel en dwars waard. Ook de meerdaagse wandeling is ons goed bevallen. Het is zwaar maar mooi en zeker iets wat we vaker willen gaan doen.

Nu weer op naar onze motoren in Rio Gallegos, Argentinië.

Advertenties