Etappe 2 staat in het teken van vlotjes naar de Carretera Austral rijden. Na het mooie gekleurde Valparaiso rijden we verder richting Pichilemu, surf capital van Chili. Mooie rustige wegen, mooie vergezichten en mooi weer, mooi dus. We rijden voor het eerst verkeerd en krijgen onze eerste politie controle, natuurlijk  wat gezweet en gedoe maar we mogen door. In Pichilemu gaan we voor het eerst kamperen, natuurlijk gekibbel met het opzetten van de tent. Nadat we doorkrijgen dat de tent binnenstebuiten zit gaat het stukken beter. De camping heeft houten schuurtjes en daar staat de tent in. Het is een koude eerste nacht en het is duidelijk dat Fleur een nieuwe slaapzak nodig heeft (Maarten ook maar daar komt hij later wel achter..). De volgende dag begint fris en bewolkt maar rond het middaguur trekt het helemaal open en besluit Maarten de golven te trotseren. Na een paar uur ploeteren, met pauzes om zijn bevroren voeten te ontdooien in het gloeiend hete zand, blijkt dat hij nog wel wat lessen nodig heb, maar leuk is het wel!

Inpakken en wegwezen lukt nog niet echt maar rond het middaguur vertrekken we weer richting het zuiden. We zoeken een aantal campings op via de app I-overlander en zien wel waar we uitkomen. Waar we ondermeer uitkomen is onze eerste niet geasfalteerde weg, en wat een pittige! Het begin is zanderig en gaat steil omhoog. Maarten rijdt beide motoren naar boven, zijn lange benen regelmatig aan de grond. Boven aangekomen begint ook Fleur aan haar eerste off-road ervaring, 35 kilometer met een gemiddelde snelheid van 20. We zijn er nog niet over uit of dit echt iets voor ons, de toekomst zal het ons leren. Uitgeput komen we bij een camping waar de aardige eigenaren ons vertellen hoe mooi het er is en zetten een heerlijke maaltijd voor ons neer. Ook de volgende ochtend krijgen we warme broodjes met kaas mee voor onderweg, de eerste wordt direct opgegeten. Die dag krijgen we voor het eerst met regen te maken, de zomerhandschoenen blijken niet waterdicht te zijn, de nieuwe zijtassen van Fleur ook niet 100%.

De komende dagen wordt regenachtig en we trakteren onszelf op 2 overnachtingen via Airbnb alwaar we de kamer omtoveren tot wasserette. De eigenaar in Puerto Montt vind dit allemaal prima en we mogen zijn waslijnen gebruiken. Verder is Puerto Montt een stad welke je beter kunt vermijden, het hoogtepunt is een enorme mall met foodcourt (waar je al niet blij van wordt na dagen in de regen rijden). Morgen begint weer een nieuw avontuur: de Carretera Austral! 

Advertenties