Eindelijk is het zover, na een dik jaar sparen en op een neer reizen naar Eindhoven gaan wij op reis. Nederland verlaten had nog wel wat voeten in de aarde met het huis opzeggen en vooral leeg krijgen. Desalniettemin vertrokken wij op 3 februari enigszins wat vermoeid naar Santiago de Chili. Van de grijze Nederlandde winter kwamen wij in de verstikkende hitte terecht van Santiago.

De eerste stap in ons avontuur is een motor aanschaffen. Voor de eerste week zaten wij in een hostal (Casa Matte) waar veel andere reizigers komen die net als wij lang op reis gaan met de motor. In Chili een motor kopen is nog best wel een bureaucratisch gedoe en aangezien wij (nog?) zeer weinig Spaans spreken een onverstaanbaar gedoe. Gelukkig kregen we hulp van de moeder van de eigenaar van het hostal en na een aantal dagen hadden wij onze RUT binnen. De RUT is vergelijkbaar met je burgerservicenummer en zonder dat kan je geen voertuig op je naam zetten. In een week tijd hadden wij twee gloednieuwe motoren in ons bezit inclusief nummerborden! 

Vol spanning en onwennigheid vertrokken wij een week na aankomst naar onze eerste stop: Valparaíso. Een prachtig fotogeniek stadje aan de kust vlakbij Santiago. Helaas zijn de foto’s zo goed als verdwenen door een fout van de tablet. Maar gelukkig hebben we nog een paar met telefoon gemaakt.

Chili staat bekend om zijn honden en wij zijn hier al snel in aanmerking mee gekomen. In Valparaíso verbleven wij in een verlaten straat wat super stijl naar beneden ging en ook nog onverhard (lees zand) was. De straat was bezaaid met honden en zodra wij de motoren aanzetten lieten ze goed horen wie de baas zijn in de straat. Fleur is geen held met honden, maar Maarten was ook niet bepaald enthousiast over de situatie. Zodra Maarten de motor aanzette gingen de honden blaffen, ging de motor uit liepen de honden rustig weg. Met wat hulp van locals kregen we de motoren beneden en hielden de honden zich gedeisd. Dit was helaas niet de enige keer dat honden ons de weg versperren, en op een of andere manier springen honden vaak voor Maartens motor. Vaak laten ze je direct weer met rust als je de motor uitzet of gewoon flink gas geeft. Maar goed, je maag draait toch even om als een beest uit het niets blaffend en grommend op je afkomt draven. En als ze je niet achterna gaan in de straat stelen ze ’s nachts wel de broodjes op de camping.

Onze reis gaat de komende weken in het teken staan van alsmaar naar het zuiden rijden. We hebben een klein beetje haast omdat de winter eraan komt en kamperen als het vriest gaat ons net wat te ver. We hopen wat vaker een blog te posten, maar kwaliteit van het internet is helaas niet altijd even goed. We hebben het naar ons zin en de motoren draaien goed! 

Advertenties